Γιατί να επιλέξετε υλικά από ανοξείδωτο ατσάλι

Το ανοξείδωτο ατσάλι περιέχει τουλάχιστον 10% χρώμιο και ανάλογα με την ποιότητα του, μπορεί να περιλαμβάνει μικρότερα ποσοστά νικελίου, μολυβδαινίου, τιτανίου, νιοβίου και άλλων μετάλλων. Το ποσοστό χρωμίου είναι σημαντικό, επειδή το χρώμιο συνδυάζεται με οξυγόνο για να σχηματίσει ένα λεπτό, αόρατο στρώμα οξειδίου που περιέχει χρώμιο. Αυτό το προστατευτικό στρώμα είναι αυτό που κάνει το ανοξείδωτο ατσάλι “ανοξείδωτο”.  Σε αντίθεση με τον τίτλο, το ανοξείδωτο ατσάλι δεν είναι στην πραγματικότητα ανοξείδωτο, απλά εξαιρετικά ανθεκτικό στη διάβρωση.

Υπάρχουν δύο διαφορετικές ποιότητες, ο τύπος 304, ο πιο συνηθισμένος τύπος, είναι επίσης γνωστός ως νικέλιο χρώμιο και ο τύπου 316L, ο οποίος περιέχει 2-3% μολυβδαίνιο για ακόμη μεγαλύτερη αντοχή στη διάβρωση. Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται υπερβολικά τεχνικά, αλλά μην ανησυχείτε, αυτό που σημαίνει όλα είναι ότι χρησιμοποιώντας ευρήματα από ανοξείδωτο ατσάλι, παρέχετε διαβρωτική αντοχή στα κοσμήματα σας.

Τα οφέλη του

Τα  κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι είναι εξαιρετικά σταθερό αλλά και λίγο εύκαμπτο. Θα χρειαστεί αρκετή δύναμη για να το λυγίσετε, αλλά όταν πάρει το τελικό σχήμα το κόσμημα θα διατηρήσει το σχήμα του μια ζωή.

Με αντοχή στη σκουριά, την οξείδωση και τον αποχρωματισμό, αυτό το κράμα είναι ανθεκτικό στη διάβρωση, ιδανικό για σχέδια κοσμημάτων που θα κρατήσουν στον χρόνο. Αυτό το μέταλλο είναι η καλύτερη πρόταση για όσους ζουν σε περιοχές με υψηλή υγρασία, καθώς αυτό το μέταλλο δεν σκουριάζει τόσο εύκολα όσο τα άλλα μέταλλα.

Πέντε λόγοι για να επιλέξετε κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι

1.Είναι υποαλλεργικό

Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι υποαλλεργικό καθιστώντας το εξαιρετική επιλογή για κάποιον του οποίου το δέρμα είναι ευαίσθητο στα μέταλλα. Επίσης, δεν διαβρώνετε όπως είπαμε οπότε δεν θα έχετε αυτούς τους αντιαισθητικούς λεκέδες στο δέρμα σας (πράσινο ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα).

2.Δεν αλλοιώνετε, δεν σκουριάζει και δεν ξεθωριάζει

Ένα άλλο καλό πράγμα για τα κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ότι δεν αλλάζει η εμφάνιση του, διαρκεί περισσότερο όσο και να το ταλαιπωρήσετε, είτε το βάζετε με νερό είτε το ρίχνετε σε χημικές ουσίες, παραμένει στην πραγματικότητα το ίδιο.

3.Είναι ανθεκτικό στις γρατσουνιές

Σε σύγκριση με το χρυσό ή το ασήμι, τα κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ανθεκτικά στις γρατσουνιές.

4.Δεν μοιάζει με ανοξείδωτο ατσάλι.

Ένα άλλο θετικό των κοσμημάτων από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ότι στην πραγματικότητα μοιάζει με αληθινό ασήμι ή χρυσό.

5.Προσιτό και με μεγάλη διάρκεια

Η τιμή των κοσμημάτων από ανοξείδωτο ατσάλι είναι προσιτή και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

 

Αν θέλετε να φαίνεστε εντυπωσιακές και κομψές  χωρίς να δαπανήσετε πολλά χρήματα για κοσμήματα, δοκιμάστε το ανοξείδωτο ατσάλι τώρα!